Bommelerwaard

In de Bommelerwaard liggen verschillende highlights gevestigd waaronder een wel heel speciale, namelijk de Hollandse Waterlinie. Op 26 juli 2021 is de Hollandse Waterlinie op de Unesco Werelderfgoedlijst gekomen en dat maakt uw bezoek aan de Bommelerwaard net wat specialer!

ONTSTAAN VAN HET LAND VAN MAAS EN WAAL
De Bommelerwaard is gelegen in de provincie Gelderland ten zuidwesten van regio Rivierenland. De regio bestaat uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en is omringd door Maas en Waal. De Bommelerwaard wordt daarom ook vaak "Riviereneiland" genoemd. Het water was tijdens de oorlog heel belangrijk. De Maas vormde de frontlinie, met de Duitsers aan de kant van Zaltbommel en de geallieerden aan de overzijde van de rivier. Bij de diverse verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie is goed te zien hoe vroeger het water werd gebruikt om de vijand weg te houden.

ONTDEK DE CULTUUR
Dit zijn enkele highlights in de buurt van het hotel. Meer informatie is beschikbaar bij onze receptie.

  • Slot Loevestein: Kasteel en fort die onderdeel uitmaakt van de Hollandse Waterlinie.
  • Kasteel Ammersoyen: Eén van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
  • Zaltbommel: De Hoofdstad van de Bommelerwaard en een historische vestingstad
  • Hollandse waterlinie: Het grootst rijksmonument van Nederland met prachtige forten en kastelen.

EROPUIT IN DE NATUUR
Bent u in de Bommelerwaard juist op zoek naar de ontspanning en het natuurschoon? Huur een fiets of trek uw sportieve schoenen aan en ga erop uit in de natuur! De Regio is namelijk heel erg in trek bij mensen die houden van wandelen en fietsen. Lees meer over het wandelroutes en de fietsroutes regio Bommelerwaard. Lees hier meer over de recreatiemogelijkheden in de regio.