Activiteiten

Activiteitenkalender

De Bommelerwaard heeft zó veel te bieden! Benieuwd? Lees meer

Volgende
Fietsen

Locatie

Fietsen

FIETSEN IN ZALTBOMMEL

Bent u fietsliefhebber? Dan staat een fietstocht door de Bommelerwaard vast hoog op uw verlanglijstje. De Bommelerwaard is een prachtige fietsregio en is dus een absolute aanrader! Vanaf de slingerende dijkweggetjes heeft u namelijk een prachtig uitzicht over de fraaie dijkhuizen en het uitgerekte rivierenlandschap. Onze tip: boek een hotelovernachting in Van der Valk Hotel Zaltbommel en neem het hotel als startpunt om fietsen in Zaltbommel!

DE MOOSITE FIETSROUTE VAN ZALTBOMMEL

De Bommelerwaard beschikt over een netwerk van zeer goede fietspaden. Dwars door de waard lopen vele fietsroutes die via de fietsknooppunten zijn verbonden. Als gast van Hotel Zaltbommel ontvangt u een gratis fietsrouteboekje waarin deze knooppunten vermeld staan. Het Van der Valk hotel ligt bij Fietsknooppunt 64. Zo start er ook een fietsroute vanuit Zaltbommel. Wilt u meer gedetailleerde informatie? Het fietsboekje van Route.nl is voor € 3.95 bij de receptie verkrijgbaar.

Welke route u kiest, dat is aan u! Er zijn vele fietsroutes beschikbaar die variëren in lengte. De volgende routes zijn volgens ons zeker een bezoek waard!

Fietsroute Tussen Maas en Waal | 34 km
Deze fietsroute loopt langs de twee grootste rivieren van Nederland: de Maas en de Waal. Precies tussen deze rivieren start in Zaltbommel uw fietstocht. Tijdens de route fietst u langs molens, door weilanden en langs watertjes. Ook ziet u overal bewijs van de rivieren die na overstromingen en dijkdoorbraken hun sporen hebben achtergelaten

Fietsroute Grote Rivierenroute | 37 km
De Grote Rivierenroute brengt natuur en cultuur samen. De route leidt u onder andere langs het recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel. Daar is een jachthaven, leuke restaurantjes en rijke mogelijkheden voor watersporters. Wanneer u de fietstocht vervolgt, komt u langs Kasteel Ammersoyen, één van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten van ons land! Houd u van vogels? Geniet dan van de Hurwenensche uiterwaarden in het buitengebied van Ammerzoden.

Fietsroute Dwars door de Bommelerwaard | 43 km
Deze fietsroute leidt u langs de wateren van de Bommelerwaard, de mooie natuur en uiteraard langs de kersenboomgaarden. U fietst over de mooie dijken van de Waal en de Maas. Daar geniet u van unieke vergezichten op de uiterwaarden, kastelen en mooie dijkdorpen. Een unieke route door een prachtig stukje Gelderland!

Fortenroute | 83 km
Deze bijzondere route leidt u langs de forten van Rivierenland. Ontdek de historische landmarken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, geheimzinnige waterkelders en half verstopte bunkers. Langs de Hollandse Waterlinie staan zo’n 50 forten, waarvan enkele zich in Rivierenland bevinden. Zo passeert u onder andere de forten Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Bunker 599, Fort Werk op de Spoordijk, KunstFort Asperen, GeoFort, Fort Vuren en Batterij onder Brakel.

VERHUUR FIETSEN ZALTBOMMEL

Als hotelgast kunt u van tevoren of terplekke een fiets huren bij de receptie. Lees meer over het huren van fietsen in Zaltbommel of het stallen van uw eigen gebrachte fiets.