Rivierenland

In het hart van Nederland vindt u Rivierenland. Deze karakteristieke streek wordt gevormd door de regio’s Bommelerwaard, Betuwe en Land van Maas en Waal. Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 is gelegen ten zuidwesten van Rivierenland in de regio Bommelerwaard.

MEERDAAGS GENIETEN
In Rivierenland is ontzettend veel te doen! U kunt er eindeloos wandelen of fietsen, struinen door de uiterwaarden en volop recreëren op en aan het water. Laat u hieronder inspireren of kom het zelf ontdekken! Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 biedt aantrekkelijk geprijsde hotelarrangementen voor één of meerdere overnachtingen. Zo heeft u alle tijd om van het diverse aanbod in de regio te genieten.

WATERPARADIJS RIVIERENLAND ZALTBOMMEL
De naam verraadt het al; Rivierenland is gelegen tussen de vijf grote wateren: Waal, Maas, Lek, Linge en Neder-Rijn. Water speelt dan ook een belangrijke rol, niet alleen voor het vervoer maar ook voor de verkoeling en het vermaak. Het waterparadijs biedt een groot aanbod aan wateractiviteiten voor jong en oud. Wat dacht u van Recreatiegebied De Zandmeren en waterrecreatiegebied Appeltern? U kunt ook kiezen voor een rondvaarttocht, kano of boot om Rivierenland zelf vanaf het water te ontdekken.

TE VOET, TE FIETS EN OP HET WATER
Verblijft u in Hotel Zaltbommel en zoekt u een leuke manier om Rivierenland te ontdekken? Maak gebruik van de fiets- en voetveren, het is absoluut een unieke beleving! Met de oversteek bereikt u namelijk in een mum van tijd de overkant om uw tocht te vervolgen over slingerende dijkweggetjes, langs boomgaarden vol bloesem of fruit en door pittoreske dorpjes. Lees meer over de mogelijkheden voor wandelroutes in Rivierenland en fietsroutes in Rivierenland.

FRUITTUIN VAN NEDERLAND
Wist u dat ruim 30% van de fruitteelt in Nederland afkomstig is uit Rivierenland? Rivierenland wordt in de volksmond daarom ook wel “Fruittuin van Nederland” genoemd. Deze fruittuin geeft het hele jaar door een prachtig aangezicht! In het voorjaar staan de bomen vol prachtige bloesem en in het najaar hangen ze vol fruit. Wilt u proeven? De lokale producenten zijn ontzettend trots op hun lokale streekproducten en laten u graag kennismaken. Dit kan door speciale rondleidingen, proeverijen en excursies, maar dit kan ook eenvoudig onderweg bij de vele fruitstalletjes met kersen, appels en peren. Bezoek ook zeker een landwinkel of geniet bij de lokale horeca van de typische streekgerechten.