Faciliteiten
Rivierenland-Fietsen-Zaltbommel

Fietsen in de Bommelerwaard

FIETSROUTES

Wilt u er even lekker tussen uit op de fiets? De Bommelerwaard en de regio Rivierenland beschikt over een netwerk van zeer goede fietspaden. Dwars door de waard lopen tal van fietsroutes die via de fietsknooppunten zijn verbonden. Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 ligt bij Fietsknooppunt 64.

Er zijn vele fietsroutes beschikbaar. De volgende routes zijn volgens ons zeker een bezoek waard!

Fietsroute Tussen Maas en Waal | 34 km
Deze fietsroute loopt langs de twee grootste rivieren van Nederland: de Maas en de Waal. Precies tussen deze rivieren start in Zaltbommel uw fietstocht. Tijdens de route fietst u langs molens, door weilanden en langs watertje. Ook ziet u overal bewijs van de rivieren die na overstromingen en dijkdoorbraken hun sporten hebben achtergelaten.

Fietsroute Grote Rivierenroute | 37 km
De Grote Rivierenroute brengt natuur en cultuur samen. De route leidt u onder andere langs het recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel. Daar is een jachthaven, leuke restaurantjes en rijke mogelijkheden voor watersporters. Wanneer u de fietstocht vervolgt, komt u langs Kasteel Ammersoyen, één van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten van ons land! Houd u van vogels? Geniet dan van de Hurwenensche uiterwaarden in het buitengebied van Ammerzoden.

Fietsroute Dwars door de Bommelerwaard | 43 km
Deze fietsroute leidt u langs de wateren van de Bommelerwaard, de mooie natuur en uiteraard langs de kersenboomgaarden. U fietst over de mooie dijken van de Waal en de Maas. Daar geniet u van unieke vergezichten op de uiterwaarden, kastelen en mooie dijkdorpen. Een unieke route door een prachtig stukje Gelderland!

Fortenroute | 83 km
Deze bijzondere route leidt u langs de forten van Rivierenland. Ontdek de historische landmarken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, geheimzinnige waterkelders en half verstopte bunkers. Langs de Hollandse Waterlinie staan zo’n 50 forten, waarvan enkele zich in Rivierenland bevinden. Zo passeert u onder andere de forten Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Bunker 599, Fort Werk op de Spoordijk, KunstFort Asperen, GeoFort, Fort Vuren en Batterij onder Brakel.

FIETSEN HUREN

Via de receptie kunt u tevens (elektrische) fietsen huren. De fietsverhuur is in samenwerking met Juijn Fietsbeleving. Een reguliere fiets kost € 10.00 per dag en een elektrische fiets betaalt u € 20.00 per dag. Uiteraard is meerdaags huren mogelijk.

FIETSENSTALLING

Neemt u uw eigen fiets mee? Parkeer uw fiets dan in de overdekte en afgesloten fietsenstalling naast de ingang van het hotel. De fietsenstalling is voorzien van camerabewaking. U kunt uw fiets dus veilig achterlaten.

Bekijk ook: