Wandelen

Wist u dat er vlak bij het hotel veel moois te ontdekken is te voet? Hotel Zaltbommel-A2 is namelijk gelegen in het hart van de Bommelerwaard waar u prachtig kunt wandelen. Hieronder vindt u onze sportieve suggesties:

WANDELROUTES  DOOR ZALTBOMMEL
Kom wandelen in Zaltbommel, de grootste stad in de Bommelerwaard en met de mooie historische verhalen! Lees hier de leuke suggesties:

STANDAARD WANDELROUTES
Net als de vele fietsroutes beschikt de Bommelerwaard over een grootschalig netwerk aan wandelroutes. Deze routes variëren in lengte en lopen veelal in elkaar over. Dit wordt aangegeven met herkenbaar gekleurde keuzepuntpalen. De routes zijn verkrijgbaar bij de receptie.

OVERSTAPPUNTEN
Start met wandelen in Zaltbommel vanaf het hotel of vanaf de Toeristische Overstap Punten (TOP’s). Dit zijn punten waar wandelroutes samenkomen en die gelegen zijn in de buurt van parkeergelegenheid en horeca. Deze punten kunt u gebruiken als opstappunt of als rustpunt tijdens uw wandeling.   

UNIEKE STRUINROUTES 
Tussen april en oktober kunt u struinen langs de Waal. Nergens kunt u het waterlandschap en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren! De Bommelerwaard heeft 2 Struinroutes: Richting Varik en Richting Vuren.

KLOMPENPADEN 
Wilt u juist van de gebaande wandelpaden af? Kies dan voor een Klompenpad. De veelal onverharde paden leiden u kriskras door het boerenland en particuliere terreinen. Kenmerkend is de rust en de kleinschaligheid. Deze paden zijn ook leuk voor inwoners zelf, want u ontdekt de mooiste plekjes! De Bommelerwaard beschikt over 4 routes: Het Alemschepad, Hamarithapad, Baanbrekerspad en Zandslagenpad.