Een bevlogen familie

Van der Valk Hotels & Restaurants is het grootste horecaconcern van Nederland. Al meer dan 150 jaar lang bouwen diverse generaties Valken aan ons familiebedrijf. Met Van der Valk Hotel Zaltbommel A2 openen wij ons 66ste hotel in Nederland. Boukje van der Valk heeft de leiding over het hotel. Haar moeder Marijke tekende voor de inrichting en het design. Boukje heeft ook de leiding over Hotel van der Valk Uden-Veghel.

Historie

Hoe het begon
In 1862 begon Nicolaas van der Valk café de Gouden leeuw in zijn boerderij te Voorschoten. Nicolaas stierf in 1902 en zijn jongste zoon Martien kocht het café van zijn moeder in 1929. Omdat het café door een wegverbreding in 1939 gesloopt werd, bouwden Martien van der Valk en zijn vrouw Rie ernaast een nieuw restaurant met acht hotelkamers. Door hard te werken, een gastvrije en huislijke aanpak en vele vernieuwingen werd De Gouden Leeuw ook nu weer een groot succes. Wat resulteerde in nog een aantal vestigingen, die zij in de jaren na de Tweede Wereldoorlog samen met hun elf kinderen opbouwden.

Nu
Inmiddels staan de klein- en achterkleinkinderen van Martien en Rie aan het roer. Momenteel heeft de Van Der Valk-keten 68 vestigingen in Nederland, 14 in Duitsland, 11 in België, 2 in Frankrijk, 1 in Spanje, 1 in Bonaire en 1 in Curaçao. Daarnaast liggen de bouwplannen voor diverse multifunctionele en ultramoderne hotels klaar, waarbij het comfort van de gast nog steeds het uitgangspunt is.

Gastvrijheid
De basis van de succesvolle 'Van der Valk-formule' ligt nog steevast bij de visie op gastvrijheid van Martien en Rie. Hun instelling en ondernemersgeest is een voorbeeld voor de jongere generatie(s) 'Valken'. Met passie volgen zij de voetstappen van hun voorouders, wat resulteert in vestigingen die met de tijd meegaan, maar daarbij de gastvrije charme van weleer nooit zullen verliezen.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? We horen het graag!

Neem contact op

Vacatures

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats of leer-werkplek? Bij Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 krijgt u volop kansen om jezelf te ontplooien in de leuke, dynamische werksfeer. Iets voor u? Reageer op de functie die u het meest aanspreekt en dan laten wij u snel weten of u langs kunt komen voor een gesprek. 

Bekijk vacatures

Virtual Tour

Bent u weleens bij ons binnen geweest? U bent van harte uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding door het hotel. Uiteraard kan dit ook vanachter uw bureau. Maak een exclusief bezoek door ons hotel via de virtual tour.

Start virtual tour