Slot Loevestein

Slot Loevestein is een van de bekendste kastelen van Nederland en is onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Het is dus zeker de moeite waard om het beroemdste kasteel van Nederland een keer te bezoeken! In het voormalig soldatendorp in het plaatsje Poederooijen waant u zichzelf terug in de tijd en beleeft u de geschiedenis.

ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD
In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor jong en oud iets te beleven. In het museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met leuke en interactieve activiteiten komt u meer te weten over kruit, wapens en verdedigingswerken. Verken het Slot op eigen gelegenheid of boek een (privé) rondleiding van een gids.

EEN BEZOEK AAN LOEVESTEIN COMBINEREN
Maak van uw bezoek een dagje uit!
 • Huur een fiets en rijd in nog geen uur rechtstreeks naar het kasteel;
 • Maak een lange fietstocht die langs deze bezienswaardigheid loopt;
 • Loop struinroute Zaltbommel-Vuren en bezoek het Slot halverwege de route.

ONTSTAAN SLOT LOEVESTEIN
Gelegen op een unieke plek in Nederland tussen Maas en Waal; Ridder Dirc Loef van Horne liet hier rond 1361 zijn kasteel bouwen vanwege de strategische ligging om tol te heffen. In 1572 werd het Slot gebruikt als staatsgevangenis, later werd het onderdeel van de Hollandse Waterlinie. 

HET VERHAAL VAN HUGO DE GROOT
Wist u dat Slot Loevestein ooit het decor was van een spraakmakende historische gebeurtenis? In de periode dat het Slot diende als staatsgevangenis, zat Hugo de Groot hier een levenslange gevangenisstraf uit. Hij zat twee jaar gevangen toen hij op 22 maart 1621 ontsnapte..... in een boekenkist! In het Slot wordt zijn geniale ontsnapping in geuren en kleuren verteld.

Meer informatie: www.slotloevestein.nl
Afstand van het hotel: 18 km