score-bureau-de-wit-Hotel-Zaltbommel

100% van bureau de Wit

Bureau de Wit is een onafhankelijke organisatie die bedrijven door heel Nederland controleert en adviseert over voedselveiligheid, luchtveiligheid en waterveiligheid. Zij weten alles over wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne, legionella, luchtveiligheid en voedselveiligheid. 

Bureau de Wit komt door heel Nederland voor inspecties, controles en advies. Dit is altijd onaangekondigd. Tijdens het bezoek hebben ze een checklist, waaruit een score volgt. Afhankelijk van de score volgt eventueel een advies of bijpassende training.

Bureau de Wit controleert op de volgende onderdelen:

HACCP 
Bij dit onderdeel worden vragen gesteld over de aanwezigheid van items zoals een handboek, thermometer, allergenenverstrekking en een schoonmaakrooster, en over wekelijkse checks en controles op o.a. terugkoelen, regenereren, uitserveren, buffetpresentatie, tijdsborging, frituren.

- Hygiënisch werken
Gecheckt wordt o.a. op persoonlijke hygiëne, meldplicht ziekte, opslag, besmettingspreventie, coderen, beheersing houdbaarheidstermijn, afvalverwerking, reiniging- en desinfectiemiddelen en ongediertepreventie.

Bouwkundige staat
Hierbij kun je denken aan de staat van de vloeren, wanden, deuren, werkbanken, afzuigkappen, verlichting, koelingen, vriezers, opslag, kleedruimtes, toiletten, en keukenapparatuur

Reinheid inrichting
Bureau de Wit controleert op o.a. schoonmaakprocedure en op de reinheid en hygiëne van bovengenoemde items.

Temperatuurmetingen
Bij dit onderdeel wordt een steekproef genomen en worden er koude temperatuurmetingen (van gekoelde of bevroren producten) en temperatuurmetingen van warme items gemaakt.

Richtwaarde Monsters
Bureau de Wit neemt monsters af die zij ook 2 weken lang in hun onafhankelijke laboratorium op kweek zetten. Blijk ook deze kweek na 2 weken nog goed? Dan ontvang je een 100% score!

Wil je meer hierover weten of wil je ons rapport inzien? Laat het ons gerust weten.