Diner bij Van der Valk
Een overleg met een zakenrelatie, napraten over een vergadering of uitgebreid tafelen met vrienden of familie? Sluit uw dag af met een heerlijk en uitgebreid diner in Restaurant Salt, het restaurant van Hotel Zaltbommel. Geniet in de zomer op ons ruime terras.
À LA CARTE DINERKAART
Voor vragen over allergenen, raadpleeg onze allergenenkaart of vraag het ter plekke aan onze medewerkers.
VOORGERECHTEN VLEES
Buikspek & scampi 16.50
Zacht gegaard buikspek – krokant gebakken gamba – romanesco – hoisinmayonaise –
spicy pumpkin – kruidensla
Iberico 16.50
Dun gesneden Iberico ham – jam van groene tomaat – schuim van Parmezaanse kaas – kropsla – zoetzuur van pompoen – aubergine
Carpaccio 15.00
Black Angus rund - rucola - truffelmayonaise - Parmezaanse kaas - radijs
VOORGERECHTEN VIS
Tonijn tataki 17.00
Schrikgebakken tonijn – schuim van wakame – hoisinmayonaise – spaghetti van komkommer – kruidensla – radijs
Duo van zalm 16.50
Tartaar van gemarineerde Schotse zalm & gerookte zalm – avocadocrème – kropsla – krokant van furikake – limoenmayonaise
SOEPEN
Bospaddenstoelensoep 7.95
Truffelroom – bundelzwammen – bosui
Tomatensoep 7.95
Bosui – courgette
Kippensoep 7.95
Boerengroenten – kippenborst
VEGETARISCHE VOORGERECHTEN
Aubergine 14.95
Gepofte aubergine – krokant van furikake – gegrilde groene asperge – huisgemaakte falafel – romanesco
Feta & tomaat 14.95
Mousse van feta – structuren van tomaat – Taggiasche olijfjes – kropsla
HOOFDGERECHTEN VLEES
Côte de boeuf 35.50
Iers ribstuk van het Black Angus rund – saus van tijm en gerookte knoflook – 1000 gram
Dit gerecht serveren we uitsluitend voor 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Pepersteak 29.50
Black Angus steak van de plancha - pepersaus
Parelhoen 28.50
Sûpreme van parelhoen – saus van cantharellen - bitterbal van truffelrisotto
Oosterse kip 24.50
Noedels – edamame – shiitake – teriyakisaus – gegrilde kip – bosui – kroepoek
Varkenswangetjes 24.50
Zacht gegaarde varkenswangetjes – puree van nicola aardappel & truffel – eigen jus
Schnitzel 21.50
Gepaneerde varkensfilet - gebrande citroen - remouladesaus
Salade Salt
Mesclun sla – romanesco – pompoen – hoisinmayonaise – frites
* Pittige kip 20.00
* Gamba 6 stuks 21.50
HOOFDGERECHTEN VIS
Fjord kabeljauw 28.50
Gebakken kabeljauwfilet – kruidenkorst – gepofte tomaatjes – vadouvansaus
Schotse zalm 28.00
Op de huid gebakken Schotse zalm – wilde gamba – saus van schaaldieren
Zeebaars 27.00
Op de huid geroosterde filet – groene asperge – hollandaisesaus
VEGANISTISCHE HOOFDGERECHTEN
Groenten noedels 21.00
Boekweit noedels – edamame – romanesco – gebrande mais – shiitake – romige saus van venkel
VEGETARISCHE HOOFDGERECHTEN
Biet wellington 21.00
Gele biet – bladerdeeg – duxelles van champignons – rode bieten truffeljus – bundelzwammen
Bereidingstijd 20 minuten
SENIORENGERECHTEN
Peper steak 21.00
Black Angus steak vab de plancha – pepersaus
Schnitzel 18.00
Gepaneerde varkensfilet – gebrande citroen – remouladesuas
Zeebaars 20.00
Op de huid geroosterde filet – Hollandaisesaus
NAGERECHTEN
Proeverij voor 2 19.95
Diverse lekkernijen uit onze eigen patisserie
Kaas 14.95
Een selectie van 5 kazen van Het Kaasatelier – honingraat – noten – rozijnenbrood
Macadamia 9.50
Structuren van witte chocolade – citrusschuim – ijs van macadamia noten
Bananen split 9.50
Gebrande banaan – vanille-ijs – crumble van brownie – schuim van gezouten karamel krokant van banaan – chocolademousse
Cheesecake 9.50
Bastogne koek – bosvruchten compote – sorbetijs van framboos
Dame blanche 9.50
Vanille ijs – slagroom – chocolade parels – warme chocoladesaus
Black temptation 9.50
Mousse van zwarte sesam – structuren van drop – black Hawaii ijs
ALCOHOLVRIJE SPECIAL COFFEES
Cinnamon cappuccino 5.00
Met kaneelsiroop, slagrom en kaneelpoeder
Latte verwennen 5.00
Met karamelsiroop en slagroom
Kletskoffie 5.00
Met karamelsiroop, slagroom en kletskoppen
Chocolate cappuccino 5.00
Met chocoladesiroop en cacao poeder
Verwenkoffie 5.00
Met kaneelsiroop, slagroom en kaneelpoeder
SPECIAL COFFEE
Espresso Martini 8.75
Zijdezachte cocktail van 42 Below vodka en espressokoffie
Heerlijk bij uw nagerecht!
Irish coffee 7.25
Met Jameson Whiskey
French coffee 7.25
Met Grand Marnier
D.O.M. coffee 7.25
Met D.O.M. Benedictine
Spanish coffee 7.25
Met Tia Maria
Italian coffee 7.25
Met Amaretto
Koffie compleet 7.25
Met een schaaltje bonbons
VOORGERECHTEN
Gerookte zalmfilet met radijs en kruidensla 7.50
Kleine tomatensoep 4.25
Gedroogde ham met vers fruit 7.50
Kleine rundercarpaccio met rucola, truffelcrème en Parmezaanse kaas 8.00
HOOFDGERECHTEN
Fish & Chips 8.75
Kibbeling met frietjes - mayonaise - remoulade saus - snoeptomaatjes - komkommer
Biefstukje met frietjes 14.50
Appelmoes - mayonaise - ketchup - snoeptomaatjes - komkommer
Kipnuggets met frietjes 8.00
Appelmoes – mayonaise – ketchup - snoeptomaatjes – komkommer
Pasta Bolognese 9.00
Rucola - Parmezaanse kaas
Poffertjes 12 stuks 8.00
Poedersuiker - stroop - roomboter
Kroket of frikandel met frietjes 8.00
Appelmoes - mayonaise - ketchup - snoeptomaatjes - komkommer
Schnitzeltje met frietjes - mayonaise - remouladesaus - snoeptomaatjes - komkommer 12.50
DESSERT
Kinderijsje met een traktatie uit de grabbelton 5.00
VOORGERECHT
Kippensoep
Boerengroenten - kippenborst
Of
Tomatensoep
Bosui – courgette
HOOFDGERECHT
Dorade
Op de huid gebakken – antiboisesaus
Of
Schnitzel
Gepaneerde varkensfilet – gebrande citroen – remouladesaus
NAGERECHT
Nougatine
Parfait van nougatine – compote van mango – schuim van crème anglaise
Of
Koffie / thee
Met bonbons
VOORGERECHT
Steak Tartaar
Tartaar van rundvlees - cornichon - gerookte eidooier - truffelcrème - Parmezaan crumble
Of
Kabeljauw
Zacht gegaarde kabeljauw - Hollandse garnalen - saffraancrème - bieslookvinaigrette - Nicola aardappel
HOOFDGERECHT
Maishoen
Maishoen suprême - krokante Parmaham - saus van shiitake & bundelzwam
Of
Heek
Op de huid geroosterde heekfilet - citrus beurre blanc - gemarineerde venkel - zeekraal
NAGERECHT
Kaas
Een selectie van 5 kazen van ‘Het Kaasatelier’ – noten-rozijnenbrood – honingraat
Meerprijs €3,50
Of
Zoet dessert
Verrassing van de chef
Of
Sgroppino
Citroensorbet - wodka - prosecco
DINEREN MET EEN GROEP
Komt u met een grotere groep voor een diner bij Van der Valk? Dit kan zowel met een Live Cooking Diner of een (keuze)menu. De invulling stemmen wij graag van te voren persoonlijk met u af.
Bekijk hier de allergenenkaart
DINERTIJDEN
Maandag t/m zaterdag 17.00 - 22.00 uur (21.30 uur laatste bestelling)
Zon- en feestdagen 16.30 - 22.00 uur (21.30 uur laatste bestelling)
SFEERVOL DINER BIJ VAN DER VALK
We horen vaak dat onze gasten de sfeer in Restaurant Salt zo prettig vinden. De tafels staan ruim opgesteld en door de goede akoestiek hoort u weinig achtergrondgeluiden. Terwijl u geniet van de rust en de privacy tijdens uw diner in Zaltbommel, adviseren onze medewerkers u graag over de specials op de menukaart en de bijpassende wijnen.
IETS TE VIEREN?
Ook voor speciale gelegenheden wordt Restaurant Salt vaak bezocht. Onze tip: Reserveer een tafel in de wijnbar, een verhoogd gedeelte in het restaurant. Zo zit u privé met uw gezelschap terwijl u ook volop geniet van de gezelligheid en sfeer in het restaurant.