Diner bij Van der Valk
Een overleg met een zakenrelatie, napraten over een vergadering of uitgebreid tafelen met vrienden of familie? Sluit uw dag af met een heerlijk en uitgebreid diner in Restaurant Salt, het restaurant van Hotel Zaltbommel. Geniet in de zomer op ons ruime terras.
À LA CARTE DINERKAART
Voor vragen over allergenen, raadpleeg onze allergenenkaart of vraag het ter plekke aan onze medewerkers.
VOORGERECHTEN VLEES
Coquille & coppa ham 16.50
Dun gesneden wildzwijn Coppa ham – Coquille Saint-Jacques – schuim van oude geitenkaas van de Bettinehoeve – kruidensla – pompoen
Eendenborst 16.50
Gerookte eendenborst – pastei van eendenlever – gebrande maïs –
peperkoek – pastinaakcrème – bietenschuim
Carpaccio 15.00
Black Angus rund - rucola - truffelmayonaise - Parmezaanse kaas - radijs
VOORGERECHTEN VIS
Paling & kalf 15.50
Kalfstartaar – gerookte paling - pompoen – zuurdesem krokant –
artisjokcrème – kruidensla – zwarte knoflookmayonaise
Zalmforel 15.00
Huisgerookte zalmforel – pastinaakcrème – haringkaviaar –
rode biet – kruidensla – dilledressing
SOEPEN
Bospaddenstoelensoep 7.50
Truffelroom – bundelzwammen – bosui
Tomatensoep 7.50
Bosui – courgette
Zoeteaardappelsoep 7.50
Kokos – zoete aardappel – bosui – bundelzwam
VEGETARISCHE VOORGERECHTEN
Artisjok 14.50
Gemarineede artisjok – crème van artisjok - zwarte knoflookmayonaise –
witlof – zuurdesem krokant – zoetzuur van pompoen
Biet & Geitenkaas 14.50
Structuren van gele en rode biet – peperkoek – schuim van oude geitenkaas van de Bettinehoeve
HOOFDGERECHTEN VLEES
Tamme eend 29.00
Op de huid geroosterde eendenborst filet –ravioli van eend – saus van rode wijn
Flat iron steak 29.00
Black Angus sukade van de plancha – saus van sjalotten – anijszammen
Pepersteak 28.50
Black Angus steak van de plancha - pepersaus
Hert 26.50
Gebakken hertenbiefstuk – chips van schorseneren – aalbessen – rode wijn truffelsaus
Varkenshaas 25.00
Twee medaillons van varkenshaas - bospaddenstoelensaus
Schnitzel 20.50
Gepaneerde varkensfilet - gebrande citroen - remouladesaus
Najaarssalade 19.50
Mesclun sla – rode biet – bundelzwammen – pompoen – rode kool –
pittige kip – zwarte knoflookmayonaise
HOOFDGERECHTEN VIS
Lady sole 36.00
Twee stuks in roomboter gebakken Noordzeetongetjes (220 gram per stuk) - gebrande citroen - Hollandaisesaus
Door u zelf te fileren
Supplement gebakken Picasso 4.00
Schotse zalm 27.50
Op de huid geroosterde filet - Coquille Saint-Jacques - saus van citroengras
Scampi 26.50
Linguine – venkel – bosui – gepofte tomaatjes – 8 gebakken scampi's – romige vissaus
VEGETARISCHE HOOFDGERECHTEN
Mac & Chesse 19.50
Gebakken bloemkool – pompoencrème – bitterbal van mac & cheese –
anijszwammen – bearnaisesaus
VEGANISTISCHE HOOFDGERECHTEN
Groentencurry 19.50
Wilde rijst - kokos curry saus - broccoli - kidney bonen - gebrande maïs - gepofte tomaat
SENIORENGERECHTEN
Peper steak 20.50
Black Angus steak vab de plancha – pepersaus
Schnitzel 17.50
Gepaneerde varkensfilet – gebrande citroen – remouladesuas
Lady Sole 24.50
Een in roomboter gebakken Noordzeetong 220 gram – door u zelf te fileren – Hollandaisesaus – gebrande citroen – supplement gebakken Picasso 4.00
NAGERECHTEN
Kaas 14.75
Een selectie van 5 kazen van Het Kaasatelier – honingraat – noten – rozijnenbrood
Proeverij voor 2 19.95
Diverse lekkernijen uit onze eigen patisserie
Koffie & chocolade 9.25
Mousse van witte chocolade – ganache van Valrhona chocolade – schuim van cappuccino – gemarmerd roomijs van koffie – krokant van chocolade
Banaan 9.25
Mousse van banaan en mango – black hawaï ijs – schuim van kokos – gepofte wilde rijst – gebrande banaan
Hazelnoot & citroen 9.25
Cake van hazelnoot – roomijs van citroen – mousse van praline –
citroencrème – citroen vanille olie
Dame blanche 9.25
Vanille ijs – slagroom – chocolade parels – warme chocoladesaus
ALCOHOLVRIJE SPECIAL COFFEES
Cinnamon cappuccino 5.00
Met kaneelsiroop, slagrom en kaneelpoeder
Latte verwennen 5.00
Met karamelsiroop en slagroom
Kletskoffie 5.00
Met karamelsiroop, slagroom en kletskoppen
Chocolate cappuccino 5.00
Met chocoladesiroop en cacao poeder
Verwenkoffie 5.00
Met kaneelsiroop, slagroom en kaneelpoeder
SPECIAL COFFEE
Irish coffee 7.25
Met Jameson Whiskey
French coffee 7.25
Met Grand Marnier
D.O.M. coffee 7.25
Met D.O.M. Benedictine
Spanish coffee 7.25
Met Tia Maria
Italian coffee 7.25
Met Amaretto
Koffie compleet 7.25
Met een schaaltje bonbons
Espresso Martini 8.50
Zijdezachte cocktail van 42 Below vodka en espressokoffie
VOORGERECHTEN
Gerookte zalmfilet met radijs en kruidensla 6.00
Kleine tomatensoep 3.75
Gedroogde ham met vers fruit 6.00
Kleine runder carpaccio met rucola, truffel crème en Parmezaanse kaas 6.50
HOOFDGERECHTEN
Fish & Chips 7.50
Kibbeling met frietjes - mayonaise - remoulade saus - snoeptomaatjes - komkommer
Biefstukje met frietjes 12.50
Appelmoes - mayonaise - ketchup - snoeptomaatjes - komkommer
Kipnuggets met frietjes 7.00
Appelmoes – mayonaise – ketchup - snoeptomaatjes – komkommer
Pasta Bolognese 7.50
Rucola - Parmezaanse kaas
Poffertjes 12 stuks 7.00
Poedersuiker - stroop - roomboter
Kroket of frikandel met frietjes 7.00
Appelmoes - mayonaise - ketchup - snoeptomaatjes - komkommer
DESSERT
Kinderijsje met een traktatie uit de grabbelton 4.50
VOORGERECHT
Zoete aardappelsoep
Bosui – bundelzwammen – kokos
Of
Tomatensoep
Bosui – courgette
HOOFDGERECHT
Zalmfilet
Op de huid gebakken – Hollandaisesaus
Of
Schnitzel
Gepaneerde varkensfilet – gebrande citroen – remouladesaus
NAGERECHT
Bastogne koek
Parfait van Bastognekoek – compote van wilde bosbessen – schuim van karamel
Of
Koffie / thee
Met bonbons
VOORGERECHT
Biet
Gepofte gele biet – Bettine grand cru geitenkaas – zuurdesem krokant – kruidensla – limoenappel – gemarineerde oerbiet
Of
Paling
Grietfilet– aardappelmousse - Romanesco - cresson – gerookte paling – crème van eierdooier
HOOFDGERECHT
Dorade
Op de huid geroosterde filet – compote van tomaat – luchtige saus van miso
Of
Rund
Runderentrecôte – crème van gebakken uien – saus van sjalot
NAGERECHT
Kaasplankje
Een selectie van 5 kazen van ‘Het Kaasatelier’ – noten-rozijnenbrood – honingraat
Meerprijs €3,50
Of
Zoet dessert
Verrassing van de chef
DINEREN MET EEN GROEP
Komt u met een grotere groep voor een diner bij Van der Valk? Dit kan zowel met een Live Cooking Diner of een (keuze)menu. De invulling stemmen wij graag van te voren persoonlijk met u af.
DINERTIJDEN
Maandag t/m zaterdag 17.00 - 22.00 uur (21.30 uur laatste bestelling)
Zon- en feestdagen 16.30 - 22.00 uur (21.30 uur laatste bestelling)
SFEERVOL DINER BIJ VAN DER VALK
We horen vaak dat onze gasten de sfeer in Restaurant Salt zo prettig vinden. De tafels staan ruim opgesteld en door de goede akoestiek hoort u weinig achtergrondgeluiden. Terwijl u geniet van de rust en de privacy tijdens uw diner in Zaltbommel, adviseren onze medewerkers u graag over de specials op de menukaart en de bijpassende wijnen.
IETS TE VIEREN?
Ook voor speciale gelegenheden wordt Restaurant Salt vaak bezocht. Onze tip: Reserveer een tafel in de wijnbar, een verhoogd gedeelte in het restaurant. Zo zit u privé met uw gezelschap terwijl u ook volop geniet van de gezelligheid en sfeer in het restaurant.