Den Bosch

Tijdens uw verblijf in Hotel Zaltbommel is een bezoek aan ’s-Hertogenbosch een absolute aanrader voor een leuk dagje uit. Het is een eeuwenoude stad vol historische steegjes, leuke pittoreske straatjes, interessante historie en bourgondische gezelligheid.

BOURGONDISCHE BOSSCHE GEZELLIGHEID
's-Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd, staat bekend om de Bourgondische gezelligheid. In de bruisende binnenstad vindt u de leukste straatjes met gezellige kroegjes en smaakvolle restaurants. De populairste restaurantgebieden zijn de Uilenburg, de Korte Putstraat en de Parade. Uiteraard kunt u ook buiten deze gebieden bourgondisch genieten!

ONZE TIPS VOOR EEN DAGJE DEN BOSCH
Onze Bossche collega’s vertellen u graag de lokale tips om ’s-Hertogenbosch te ontdekken:

 • Shop until you drop! U kunt shoppen in de bekende winkelketens rondom de Markt, maar ga ook eens naar Fonteinstraat, Vughterstraat en de Snellestraat voor hippe conceptstores, trendy modewinkels en mooie boetiekjes
 • Boek een rondvaart over de Binnendieze en aanschouw de unieke vorm van de stad en de oude huizen vanaf het water.
 • Maak een stadswandeling door de prachtige stad en ontdek de mooie plekjes. Een verstopt plekje midden in de stad is bijvoorbeeld de Schildersstraat. Het is er heerlijk rustig en u vindt er prachtige muurschilderingen. Loopt u in de winkelstraat, loop dan eens het Rozemarijnstraatje in. Aan het einde wacht een verborgen pareltje met uitzicht op de Binnendieze.
 • Bezoek de vele musea en tentoonstellingen. In Den Bosch is voor ieder wat wils, van het design- en carnavalsmuseum tot aan de schilderijen van Jeroen Bosch.
 • Bezoek de Bossche highlights zoals de Sint-Janskathedraal, Woonhuis de Moriaan, het Stadhuis, het Museumkwartier en de Pettelaarse Schans.
 • Zoek de rust en natuur bij de IJzeren vrouw net buiten de binnenstad. U kunt er heerlijk zwemmen, wandelen en picknicken.
 • Het Bossche Broek: Binnen enkele minuten wandelen vanuit de drukke stad bereikt u een prachtig stukje ongerepte natuur met uitzicht op de skyline van Den Bosch.
 • Tramkade: Deze voormalige diervoederfabriek is een culturele hotspot waar het nooit saai is. In de "kleine stad in de stad" vindt u o.a. dansfeestjes, lezingen, barcecues en festivals.

Houdt u een koffiestop? Bestel dan ook een Bossche Bol van Jan de Groot!

HOE KOMT U IN DEN BOSCH?

 • Eigen auto: Vanaf het hotel bent u al in 15 minuten in hartje centrum! Volg de parkeerroute voor een parkeerplek middenin de stad. Blijft u langer dan 2 uur? Parkeer voor € 4 per dag uw auto op een P+R transferium De Vliert (Stadionlaan 9, 5213 JH) en vertrek vanaf hier met de pendelbus of leenfiets naar het centrum. De pendelservice vertrekt elke 10 minuten.
 • Amber Car: Reserveer voor een rit met een deelauto van Amber Car en laat de auto in hartje centrum weer achter. Zo bespaart u parkeerkosten!
 • Fiets: Huur een fiets bij het hotel en bereik in slechts 40 minuten de stad. In de gratis fietsenstallingen in de binnenstad laat u uw fiets met een gerust hart achter. Vanaf het hotel zijn mooie fietsroutes beschikbaar.
 • Openbaar vervoer: Reis in 10 minuten van Zaltbommel Centraal naar Den Bosch.
 • Taxi: Geen zin om te bobben? Reserveer een taxi en laat u veilig thuisbrengen.

Meer informatie: www.denbosch.nl
Afstand van het hotel: 15 km